Referentie-klant

Een week in het spoor van onze keurder Zonnepanelen

28 maart 2024

Een week in het spoor van Kristof

Kristof Horemans, de man die tijdens Corona de beste beslissing (Of toch zeker één van de beste beslissingen ;)) in zijn leven maakte: een diploma elektriciteit behalen en aan de slag gaan bij Normec BTV. Al twee jaar lang zorgt hij voor onze veiligheid thuis en in onze werkomgeving. Ooit vind je inderdaad de job van je leven en laat je iedereen daar graag van meegenieten.

Maandag

Rustig de week inglijden, daar doen we bij BTV niet aan mee. We vliegen er meteen in met een dagje keuren voor onze klant Telenet. De witte kastjes langs de weg worden 5-jaarlijks gecontroleerd door Normec BTV, en dat zijn er heel wat, tel ze maar eens 😉.

Met deze keuringen kunnen we eventuele schade opsporen en de veiligheid op de openbare weg garanderen. Met het zonnetje op de rug mogen we zeker niet klagen vandaag.

Dinsdag

Onlangs heb ik de kwalificatie Elektriciteit industrie behaald en vandaag gaan we een hele dag mee met een collega naar een rusthuis in Mechelen. De kwalificatie is binnen maar het meest leer je uiteraard on the job met een collega die hierin al jaren ervaring heeft. De opleidingen bij Normec BTV zijn niet enkel theoretisch maar heel praktijkgericht en er wordt veel tijd geïnvesteerd in de kwalificaties van onze agenten. Een keuring met 2 agenten gaat ook zeer vlot. We kunnen het werk een beetje verdelen en dat is welgekomen in een groot rusthuis dat volledig moet veiliggesteld worden.

Woensdag

Een dag vol afwisseling en uitdaging, daar kan ik echt van genieten. We beginnen de voormiddag met de keuring van zonnepanelen. Sommige klanten bestellen een pakket aan keuringen en we plannen deze zo in dat we samen met de installateur ze ook als een pakket kunnen uitvoeren. We keuren 4 installaties, zowel huishoudelijk als niet-huishoudelijk. Aangezien we weer mogen profiteren van een zonnige dag, kunnen we van ons broodje tijdens de lunch extra genieten. Als agent-bezoeker is onze auto en het leven op de baan ons dagelijks bureau.

Tijdens de middag bellen we al even de klanten op die zijn ingepland in de namiddag zodat zij alvast een idee hebben wanneer ik bij hen aankom. We keuren nog een woning voor verkoop, een nieuwbouw met PV-installatie en laadpaal, en een uitbreiding van een school.

Donderdag & vrijdag

Donderdag beginnen we de dag met de nodige administratie. Het grootste deel van onze keuringen gebeuren digitaal via tablet en het verslag rolt er onmiddellijk uit. Toch vragen nog enkele keuringen administratief werk. Dit brengen we even in orde voor we weer de baan op gaan. De rest van de dag wordt ingenomen door de keuringen van een nieuwbouwproject. Maar liefst 12 appartementen worden aan een keuring onderworpen. Dit lijkt veel, maar aangezien alles op hetzelfde adres is, gaat dit vlot vooruit.

Op vrijdag starten we de dag op kantoor met de jaarlijkse verificatie van onze materialen. Hier worden alle PBM’s en meettoestellen nagekeken om te checken of ze nog in goede staat en correct werken zodat we op een veilige manier elke dag de baan op kunnen. Van een rustige vrijdagmiddag kan ik ook niet spreken: we keuren de zonnepanelen in een woning, we gaan op pad voor de elektrische keuring na 2 renovaties en ééntje voor de verkoop van een woning.

Adres van controle(Vereist)

Certificatie aanvragen

Aanvraag controle voor certificatie

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)