Is Normec BTV geaccrediteerd?
Ja, Normec BTV is geaccrediteerd volgens de norm ISO 17020:2012 door BELAC, met certificaatnummer 115-INSP. Bekijk ons accreditatiecertificaat.
Gebreken in elektrische installaties kunnen zeer negatieve gevolgen met zich meebrengen. Daarom is Normec BTV de partner om uw veiligheid te garanderen via tal van keuringen, waaronder: de keuring van een nieuwe installatie, de keuring bij verzwaring van een bestaande installatie (vb: laadpaal), de keuring bij verkoop van een woning, de indienststelling van uw zonnepanelen.
Ja, Normec BTV is geaccrediteerd volgens de norm ISO 17020:2012 door BELAC, met certificaatnummer 115-INSP. Bekijk ons accreditatiecertificaat.
In een huishoudelijke installatie moet er naar 2 spanningen gekeken worden:
Indien de uitvoering van het project of de werkzaamheden zijn aangevangen vóór 1 juni 2023 mogen de oude voorschriften i.v.m. differentieelbeveiliging nog toegepast worden. Het volstaat om dit tijdens de controle te melden aan onze keurder. Deze informatie wordt op het keuringsverslag genoteerd. In het geval van een eventuele latere controle door de bevoegde overheid is het belangrijk dat deze informatie door de eigenaar, beheerder of uitbater van de elektrische installatie kan worden bewezen.
Dit is enkel toegelaten indien de bestaande elektrische leiding geen beschermingsgeleider (PE-geleider) bevat en indien deze stopcontacten beveiligd worden d.m.v. een differentieelschakelaar met een gevoeligheid van max. 30 mA. Opgepast: een toestel van klasse I mag niet aangesloten worden op deze stopcontacten.
Sinds 01/06/2023 zijn de voorschriften gewijzigd en is dit niet meer toegelaten.
Neen. Het aantal van acht eindstroombanen wordt berekend per differentieelstroombeschermingsinrichting van ten hoogste 30mA, dus voor het geheel van eindstroombanen die door de differentieelstroombeschermingsinrichting van ten hoogste 30mA worden beschermd.
Lees er hier alles over.
Het eerste wat u moet doen is uw syndicus of de leden van de vereniging van mede-eigenaars consulteren, aangezien deze apparatuur een grote impact heeft op de veiligheid van het gebouw.
Er moeten een aantal vragen worden gesteld over de elektrische aansluiting, de facturering, de plaatsing, de toegang en de impact die dit kan hebben op elektrische risico’s of brandgevaar.
Normec BTV kan een audit uitvoeren van de brandrisico’s die gepaard gaan met de aanwezigheid van elektrische voertuigen, afhankelijk van de aard van het gebouw en de bestaande middelen.
Onze experten hebben grote kennis van de keuringswereld
95 jaar ervaring en grote bekendheid in de Belgische markt
Snel en persoonlijk contact met een van onze lokale kantoren
Gemakkelijk toegang tot uw keuringen en verslagen in het klantenportaal