Een week in het spoor van onze keurder laadpalen

30 januari 2024

Een week in het spoor van Robin

Graag stellen we u voor aan Robin, 24 jaar en reeds 1 jaar sterkhouder in ons Limburgs elektriciteitsteam. Hij staat in voor de keuring van verschillende elektrische installaties:  woningen, bedrijven, winkels, zonnepanelen, laadpalen, werfkasten, toestellen, noodverlichting, foodtrucks/marktkramen en evenementen. Een job die hij met veel plezier elke dag uitoefent. We gaan een week met hem op pad…

Maandag

Ik startte de week met een gecombineerde keuring bij een particulier in Lummen. Hier werden twee laadinrichtingen geplaatst die ik moest controleren. Door de toenemende controles van laadinrichtingen die we uitvoeren, dragen wij bij Normec-BTV ons steentje bij met het elektrificeren van het wegverkeer in België.

Verder stonden maandag een controle van een zonnepaneelinstallatie met thuisbatterij en de elektrische installatie van de gemeenschappelijke delen van enkele appartementsgebouwen gepland. 

Dinsdag

Normec  BTV ondersteunt zijn werknemers om te kunnen groeien binnen het bedrijf. Zo mocht ik op dinsdag meelopen met collega Martijn om kennis te maken met het vakgebied Milieu. Het vergroten van de eigen kennis en doorgroeien binnen het bedrijf kan en mag verschillende richtingen uitgaan. Dit zorgt ervoor dat je aan het werk bent in een vakgebied dat jou interesseert en waarin je jezelf goed voelt.

Bij Normec BTV word je ondersteund om te kunnen groeien in je job. Dit zorgt ervoor dat je aan het werk bent in een vakgebied dat jou interesseert en waarin je jezelf goed voelt.

Woensdag

Vandaag dienden er opnieuw enkele laadinrichtingen gecontroleerd te worden. Verder stonden in de voormiddag nog twee elektrische installaties van woningen gepland, waarvan eentje na renovatie en eentje voor verkoop. Met de keuring voor verkoop zorgen we ervoor dat de koper van de woning op de hoogte is van de aanwezige gebreken die de installatie onveilig maken. Dit geeft de koper bij de aankoop al richtlijnen om de installatie conform te maken.

Donderdag

Om de veiligheid van hun werknemers te waarborgen tijdens het gebruik van hun werkmateriaal werden op donderdagochtend bij de specialist in hydrauliekservice Pirtek, de VCA-gecertificeerde firma te Lummen, een dertigtal elektrische toestellen gecontroleerd.

Vrijdag

Deze week eindigde ik met enkele niet-huishoudelijke controles. Zo stond er vrijdag een controlebezoek van een kebabzaak en een indienstname van de elektrische installatie van een tattooshop op de planning. Voor ik aan het weekend kon starten, controleerde ik nog een laadinrichting, een zonnepaneelinstallatie en een werfkast. Met een afgewerkte planning en conforme installaties, kon ik met een gerust hart aan het weekend beginnen.

Adres van controle(Vereist)

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)