zonnepanelen

Met een hart voor groen

Groenestroomcertificaten en warmtekrachtcertificaten voor professionelen

Groenestroomcertificaten

Bent u een producent van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, windmolens, watervallen en biogas? Dan kunt u groenestroomcertificaten verkrijgen voor de elektriciteit die u in het Vlaams Gewest produceert.

Warmtekrachtcertificaten

Warmtekrachtproducenten kunnen warmte-krachtcertificaten verkrijgen bij de VREG voor de primaire energiebesparing van een kwalitatieve warmtekrachtinstallatie gelegen in het Vlaams Gewest. Voorbeelden van deze installaties zijn stoomturbines, gasturbines en interne verbrandingsmotoren gevoed op aardgas, diesel of biobrandstof.

  • Een veilig gevoel
  • Erkende keuring
  • Digitaal verslag
Aanvraag controle voor certificatie regio Brussel Offerteaanvraag regio Vlaanderen
Deze keuring nodig als particulier? Bekijk deze pagina

Dit kan Normec BTV voor u betekenen

Normec BTV voert de certificatiekeuring uit van zowel groenestroomproductie-installaties als warmte-krachtkoppelingsinstallaties. Deze keuring bevestigt of de beschrijving in het aanvraagdossier overeenstemt met de werkelijkheid en is verplicht voor alle installaties met een vermogen groter dan 200 kW, met uitzondering van zonnepanelen. Installaties met een vermogen van meer dan 1000 kW moeten tweejaarlijks herkeurd worden (met uitzondering van windturbines). Ook wanneer er aan deze installaties wijzigingen gebeuren, kan een extra keuring verplicht zijn.

persoon met clipboard voor meterkast

Certificaten in Brussel

Sinds 2022 dient u een dossier in te dienen bij een geaccrediteerde certificatie-instelling om de certificatie van uw installatie te bekomen.

Op basis van het type installatie en het vermogen van de installatie is een plaatsbezoek vereist.

Certificaten in het Vlaams Gewest

Warmte-krachtproducenten kunnen warmte-krachtcertificaten verkrijgen bij de VREG voor de primaire energiebesparing van een kwalitatieve warmte-krachtinstallatie gelegen in het Vlaams Gewest.

Voorbeelden van deze installaties zijn stoomturbines, gasturbines en interne verbrandingsmotoren gevoed op aardgas, diesel of biobrandstof.

two persons in safety clothing

Groenestroomcertificaat of
warmtekrachtcertificaat voor
professionelen nodig?

Voordelen van deze keuring

  • Een veilig gevoel
  • Erkende keuring
  • Digitaal verslag

Downloads

Gerelateerde diensten

Waarom Normec BTV

Adres van controle(Vereist)

Certificatie aanvragen

Aanvraag controle voor certificatie

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)