vuur

Een week in het spoor van onze keurder Brandveiligheid

10 oktober 2024

Een week in het spoor van Lucas

Maak kennis met Lucas Denis, één van de sterkhouders in het Brandveiligheidsteam van Normec BTV Henegouwen. Elke dag zet hij zich in om uw veiligheid te waarborgen. Met oog voor detail en een uitgebreide kennis van brandpreventie, controleert deze specialist nauwkeurig gebouwen, installaties en veiligheidsvoorzieningen. We lopen een weekje met hem mee.

Maandag

Op de eerste dag van de week vliegen we er meteen in met een periodieke controle van de brandveiligheid in een opvangcentrum voor mensen met een handicap.

Na de verificatie van de documenten, wordt de centrale in testmodus gezet door de technicus en kan ik de nodige testen uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt via de tablet en zo snel mogelijk bezorgd aan onze klant.

Dinsdag

Vandaag zijn we te gast bij FB Elec. Hier zullen we de brandinstallatie preventief controleren om eventuele mankementen op te sporen alvorens deze in gebruik wordt genomen. Aangezien het hier om een volledig gebouw gaat, neemt de keuring de volledige voormiddag in beslag. ‘S namiddags neem ik mijn taak als teamleader op en ga ik in gesprek met mijn agenten over de lopende zaken & kijken we of er ergens nood is aan ondersteuning van mijn kant.

Woensdag

Woensdag maken we de verplaatsing naar Forem in Charleroi, waar we opnieuw een periodieke keuring van een brandinstallatie mogen verzorgen. We testen hierbij onder andere of het systeem correct communiceert, of de branddetectoren goed werken en of de sirenes duidelijk hoorbaar zijn in het geval van nood.

Door deze keuring kunnen we potentiële gevaren vroegtijdig opsporen, wat levens kan redden en schade kan voorkomen.

Donderdag & vrijdag

De week afsluiten doen we in een verzorgingstehuis. Als agent-bezoeker bij Normec BTV krijg je de kans om op veel verschillende plaatsen te komen tijdens je werkweek.

Deze keuring zal, gezien de complexiteit, twee dagen in beslag nemen. Tijdens deze controle stelden we vast dat het communicatiesysteem naar de verantwoordelijke in geval van alarm niet meer functioneert.

Tevreden dat we dit hebben kunnen opsporen & de veiligheid van onze klant op deze manier kunnen waarborgen, kan ik aan het weekend starten.

Adres van controle(Vereist)

Certificatie aanvragen

Aanvraag controle voor certificatie

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)