Keurder meet gasinstallatie

Vanaf 01/01/2024: Gaskeuring verplicht digitaal via Elgacert

10 november 2023

Vanaf 01/01/2024 dienen al uw gaskeuringen volledig digitaal te gebeuren via Elgacert. Normec BTV stelt een controleverslag op dat noodzakelijk is voor het openen van de gasmeter en dat digitaal beschikbaar moet gesteld worden via Elgacert.

Wat is Elgacert?

Elgacert staat voor Electronic Gas Certificates en is een digitaal platform van Gas.be waarmee alle installatiebedrijven, doe-het-zelvers en controleorganismen digitale documenten voor de opening van de aardgasmeter kunnen aanmaken, archiveren en automatisch doorsturen naar eindklanten.

Waarom? 

Installateurs van gasinstallaties dienen een conformiteitsattest voor te leggen bij de keuring van de gasinstallatie. Dit conformiteitstattest is op te stellen door de installateur.

Als het conformiteitsattest ontbreekt kan Normec BTV de installatie niet goedkeuren.

Bij een volledig conforme installatie stelt het erkend keuringsorganisme een controleverslag op dat noodzakelijk is voor het openen van de gasmeter en dat digitaal beschikbaar moet gesteld worden via Elgacert.

Wanneer?

Elgacert is beschikbaar sinds 31 mei 2022. De overgangsperiode waarin de huidige papieren documenten ook nog door de DNB’s zullen aanvaard worden, loopt af op 1 januari 2024. Vanaf dan zullen enkel nog digitale Elgacert documenten kunnen dienen voor de opening van de aardgasmeter.

Meer info nodig ?

Ontdek het via de website van Elgacert.

Laatste nieuws

Vanaf 01/01/2024: Gaskeuring verplicht digitaal via Elgacert

Vanaf 01/01/2024: Gaskeuring verplicht digitaal via Elgacert

Vanaf 01/01/2024 dienen al uw gaskeuringen volledig digitaal te gebeuren via Elgacert. Normec BTV stelt een controleverslag op dat noodzakelijk is voor het openen van de gasmeter en dat digitaal besch

Uw nieuwe Klare Taal staat voor u klaar

Uw nieuwe Klare Taal staat voor u klaar

De brochure Klare Taal helpt u bij de realisatie en het behoud van een veilige installatie, volgens het KB, door middel van duidelijke handleidingen.

Individuele meters verplicht in het Waalse Gewest

Individuele meters verplicht in het Waalse Gewest

Dit najaar zet Normec BTV verdere stappen in de professionalisering van onze dienstverlening dankzij onze nieuwe offertetool. We starten met deze tool, die u het leven nog makkelijker maakt.

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)