Vanaf 1 maart: nieuwe regels wettelijke keuring torenkranen

23 februari 2021

Vanaf 1 maart: nieuwe regels wettelijke keuring torenkranen!

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  1. Lijst met opmerkingen met onmiddellijke buitendienststelling
    Let op! De FOD WASO publiceerde een lijst met opmerkingen die een onmiddellijke buitendienststelling met zich meebrengen. Graag geven we deze hier al mee zodat u zich goed kan voorbereiden op onze keuring. Overloop deze lijst zelf voorafgaand aan de keuring en tref de nodige maatregelen om een buitendienststelling te vermijden.
  2. Opstellingsfiche
    De opstellingsfiche bevat informatie over de correcte opstelling, stabiliteit van de ondergrond, berekeningsnota, eventuele windstudie,.. kortom informatie die onderbouwt dat de opstelling correct en beredeneert is uitgevoerd. Wanneer deze fiche ontbreekt en/of niet ondertekend is, mag de torenkraan niet in dienst. U kan deze fiche hier alvast raadplegen.
  3. Uitgebreide jaarlijkse controle
    De nieuwe nota brengt ook een wijziging mee inzake de jaarlijkse, periodieke controle. Tijdens deze controle moet de lastmomentbegrenzing effectief met gewichten worden uitgevoerd. (= wettelijke verplichting). Als dit niet in orde is, zorgt dit ook voor onmiddellijke buitendienststelling.

Voorzie dus voor deze keuring binnenkort de nodige gewichten en indien mogelijk de aanwezigheid van de onderhoudstechnieker zodat de lastmomentbegrenzing eventueel meteen goed kan afgesteld worden.

Laatste nieuws

Vanaf 01/01/2024: Gaskeuring verplicht digitaal via Elgacert

Vanaf 01/01/2024: Gaskeuring verplicht digitaal via Elgacert

Vanaf 01/01/2024 dienen al uw gaskeuringen volledig digitaal te gebeuren via Elgacert. Normec BTV stelt een controleverslag op dat noodzakelijk is voor het openen van de gasmeter en dat digitaal besch

Uw nieuwe Klare Taal staat voor u klaar

Uw nieuwe Klare Taal staat voor u klaar

De brochure Klare Taal helpt u bij de realisatie en het behoud van een veilige installatie, volgens het KB, door middel van duidelijke handleidingen.

Individuele meters verplicht in het Waalse Gewest

Individuele meters verplicht in het Waalse Gewest

Dit najaar zet Normec BTV verdere stappen in de professionalisering van onze dienstverlening dankzij onze nieuwe offertetool. We starten met deze tool, die u het leven nog makkelijker maakt.

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)