Vanaf 1 maart: nieuwe regels wettelijke keuring torenkranen

23 februari 2021

Vanaf 1 maart: nieuwe regels wettelijke keuring torenkranen!

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  1. Lijst met opmerkingen met onmiddellijke buitendienststelling
    Let op! De FOD WASO publiceerde een lijst met opmerkingen die een onmiddellijke buitendienststelling met zich meebrengen. Graag geven we deze hier al mee zodat u zich goed kan voorbereiden op onze keuring. Overloop deze lijst zelf voorafgaand aan de keuring en tref de nodige maatregelen om een buitendienststelling te vermijden.
  2. Opstellingsfiche
    De opstellingsfiche bevat informatie over de correcte opstelling, stabiliteit van de ondergrond, berekeningsnota, eventuele windstudie,.. kortom informatie die onderbouwt dat de opstelling correct en beredeneert is uitgevoerd. Wanneer deze fiche ontbreekt en/of niet ondertekend is, mag de torenkraan niet in dienst. U kan deze fiche hier alvast raadplegen.
  3. Uitgebreide jaarlijkse controle
    De nieuwe nota brengt ook een wijziging mee inzake de jaarlijkse, periodieke controle. Tijdens deze controle moet de lastmomentbegrenzing effectief met gewichten worden uitgevoerd. (= wettelijke verplichting). Als dit niet in orde is, zorgt dit ook voor onmiddellijke buitendienststelling.

Voorzie dus voor deze keuring binnenkort de nodige gewichten en indien mogelijk de aanwezigheid van de onderhoudstechnieker zodat de lastmomentbegrenzing eventueel meteen goed kan afgesteld worden.

Laatste nieuws

Infosessie Batterijen, brandbeveiliging en laadinfrastructuur

Infosessie Batterijen, brandbeveiliging en laadinfrastructuur

Op 8 juni 2023 organiseert Nelectra een infosessie rondom batterijen, brandbeveiliging en laadinfrastructuur. Normec BTV is aanwezig en gaat in op de aandachtspunten van batterijsystemen en laadpalen

BTV wordt Normec BTV

BTV wordt Normec BTV

BTV maakt sinds 2021 deel uit van Normec Group. Normec is een toonaangevende organisatie op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance met meer dan 3000 medewerkers in voornamelijk

Nieuwigheden in het AREI

Nieuwigheden in het AREI

In de drie de boeken van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) zijn wijzigingen aangebracht.

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)