Referentie-klant

Synergrid correctieve actie voor de lijst C10/26

29 maart 2023

Synergrid correctieve actie voor de lijst C10/26 (firmwarebeperking Smax)

Voor sommige omvormers is het maximaal schijnbaar vermogen dat destijds door de fabrikant werd opgegeven in de homologatie-aanvraag niet correct. Het komt niet overeen met het werkelijke maximale schijnbaar vermogen, maar is gebaseerd op een niet-toegestane firmware- of softwarebegrenzing via een specifieke instelling voor België.

Typische voorbeelden zijn omvormers met een max. vermogen (Smax) van 11.000 VA welke firmwarematig begrensd zijn op 10.000 VA of omvormers met een max. vermogen (Smax) van 33.000 VA welke firmwarematig begrensd zijn op 30.000 VA.

Synergrid heeft alle dossiers met fouten geïdentificeerd en heeft op 24/02/2023 17 fabrikanten aangeschreven.

De eenheden waarvoor Synergrid op 15/05/2023 geen juiste correctie ontvangen heeft van de fabrikant, zullen in de lijst C10/26 aangeduid worden als vervallen.

Voor installaties waar de aankoop of keuze van een omvormer nog gebeurde op basis van de foutieve waarden, zullen de DNB’s bij twijfel een overgangsperiode toestaan tot 15/09/2023. De referentiedatum is de datum op het keuringsverslag. Vanaf 15/09/2023 zijn zonder uitzondering alleen de op dat moment gepubliceerde gegevens in de lijst C1026 geldig.

Consulteer hier de nieuwsbrief van Synergid.

Laatste nieuws

Een week in het spoor van onze keurder Zonnepanelen

Een week in het spoor van onze keurder Zonnepanelen

Kristof Horemans, de man die tijdens Corona de beste beslissing (Of toch één van de beste beslissingen ;)) in zijn leven maakte: een diploma elektriciteit behalen en aan de slag gaan bij Normec BTV.

Een week in het spoor van onze keurder Hefwerktuigen

Een week in het spoor van onze keurder Hefwerktuigen

Vincent La Rosa reist voor Normec BTV het Waals-Brabantse landschap af met als missie een veilige woon-en werkomgeving creëren voor onze klanten. Hoe hij dat doet? Door elk hijs-en hefwerktuig kwalit

Mijn hijstoestel werd afgekeurd (C-besluit). Wat moet ik nu doen?

Mijn hijstoestel werd afgekeurd (C-besluit). Wat moet ik nu doen?

Een toestel dat negatief besluit krijgt (besluit C of D), mag niet meer gebruikt worden.

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)