Referentie-klant

ASTRID

ASTRID is de gespecialiseerde telecomoperator van de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten. Als preventieadviseur en assistente veiligheidsofficier richt Nancy Roosen zich op risk management & safety. In die rol is zij de contactpersoon voor Normec BTV. Zij spreekt daar lovende woorden over. 

Veiligheid staat altijd voorop 

De 650 masten en antennes van ASTRID moeten op regelmatige basis onderhouden, vervangen en gekeurd worden. Bij het keuren krijgen zij hulp van Normec BTV.
Als publieke organisatie is ASTRID verplicht om hiervoor een bestek uit te schrijven waarop aannemers kunnen inschrijven. Daarbij kijkt de organisatie als eerste naar de scherpste prijs, aldus Nancy: “Normec BTV komt er eigenlijk altijd als beste uit.
Niet alleen qua prijs, maar ook qua milieu en technische aspecten. vakbekwame mensen en opleiding intern, zij voldoen er allemaal aan. Daarom hebben zij al drie keer een contract voor vijf jaar gegund gekregen.”
 

Veiligheid staat in elk aspect voorop bij ASTRID. Elk jaar moeten de 650 ‘sites’ daarom minimaal één bezoek gehad hebben van een keuringsorganisatie. Nancy: “Er wordt dan een audit gedaan van de site en de ankerogen van ladders op de mast worden gekeurd.
In de technische ruimte wordt een controle van de brandblusser verzorgd.
Zo zorgt Normec BTV dat alles gegarandeerd veilig is.”
 

Logo Klant Astrid-Testimonial

Essentieel werk 

“Als wij vragen hebben vanuit onze preventiedienst, kunnen wij altijd bij Normec BTV terecht”, vervolgt Nancy.  We staan dus nooit alleen. Door dit partnerschap zijn we heel blij met Normec BTV. Ik kan altijd terecht bij Wim Vercammen, onze contactpersoon.
En andersom geldt dat ook. Wij hebben een goed contact met de keurder en het administratief personeel die het contract en planningen in goede banen leiden.”
 

Het rendement van de keuringswerkzaamheden is optimale veiligheid, aldus Nancy:
“Wij doen het voor onze medewerkers en voor onze onderaannemers.
Voor iedereen die betrokken is met onze diensten naar de bevolking toe.
Onze diensten moeten zo snel mogelijk kunnen uitrukken, ook als er iets mis is met het netwerk of de mast.
Als de sites niet gekeurd zijn, kunnen onze mensen niet naar boven.
Dan werkt het netwerk niet goed en kunnen de hulpdiensten niet uitrukken. Het werk van Normec BTV is dus essentieel.”
 

Inspecteur bij elektriciteitskast
“Als wij vragen hebben vanuit onze preventiedienst, kunnen wij altijd bij Normec BTV terecht.”
Nancy Roosen Preventieadviseur en assistente veiligheidsofficier

Flexibel naar de gulden middenweg 

Er zijn ook zeker wel momenten waarop er discussies zijn tussen ASTRID en Normec BTV, vertelt Nancy. Ook al zijn beide partijen het veelal met elkaar eens, er moet wel gediscussieerd kunnen worden: “Wij hebben in ons bestek beschreven dat wij zo veel mogelijk foto’s willen hebben van onze sites in de rapporten. Wanneer een nieuwe medewerker nog niet op de site is geweest, kan deze dan precies zien hoe het eruitziet. Dat was wel even aanpassen voor Normec BTV, want die manier van werken was veel uitgebreider dan zij gewend waren. Uiteindelijk hebben zij wel flexibiliteit getoond daarin en hebben we samen de gulden middenweg gevonden. Verder ben ik heel tevreden over de communicatie, de rapportage en de planningen. Ik hoop dat we nog lang kunnen samenwerken.” 

Afgenomen diensten

Adres van controle(Vereist)

Certificatie aanvragen

Aanvraag controle voor certificatie

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)