Veilige gasflessen en drukapparatuur

Keuring gasflessen en drukapparatuur voor professionelen

Gasflessen en drukapparatuur: onderworpen aan strenge regels

Gascilinders moeten bij fabricage aan strenge eisen voldoen. Afhankelijk van het soort gas moet de gascilinder periodiek conform het ADR en de van toepassing zijnde norm gekeurd worden. Sinds de Europese richtlijn TPED worden gascilinders voor industriële gassen bij fabricage voorzien van een pi-teken (∏). Bestaande cilinders kunnen bij herkeuring ook een pi-markering krijgen, mits ze voldoen aan de voorwaarden. Deze cilinders kunnen dan binnen gans Europa worden gevuld en gebruikt.

De fabricage van gascilinders voor samengeperste gassen voor inhalatie (bijvoorbeeld duikflessen) wordt geregeld door de Europese richtlijn PED. De periodieke controles via het ARAB en de van toepassing zijnde norm.

Dit kan Normec BTV voor u betekenen

Normec BTV is een aangemelde instantie die de initiële, periodieke (vijf- of tienjaarlijks) en uitzonderlijke controles van industriële gasflessen en vervoerbare drukapparatuur uitvoert. Wij staan ook in voor de periodieke controles van recipiënten van gassen voor inhalatie, zoals duikflessen, flessen voor ademlucht of medische zuurstof.

  • Een veilig gevoel
  • Erkende keuring
  • Digitaal verslag
Vraag een offerte aan
two persons in safety clothing

Keuring gasflessen en
drukapparatuur voor
professionelen nodig?

Voordelen van deze keuring

  • Een veilig gevoel
  • Erkende keuring
  • Digitaal verslag

Downloads

Gerelateerde diensten

Waarom Normec BTV

Adres van controle(Vereist)

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)