Bericht over kwaadwillige IT-activiteiten

16 december 2021

Bericht over kwaadwillige IT-activiteiten

Wat is er gebeurd?

Technisch Bureau Verbrugghen (BTV) werd zich in oktober van dit jaar bewust van kwaadwillige activiteiten in zijn IT-omgeving en een intern onderzoek naar dit incident werd gestart. Externe deskundigen op het gebied van cyberbeveiliging en forensisch onderzoek werden ingeschakeld om te helpen bij het onderzoek naar en het remediëren van het incident.

Er werd actie ondernomen om het incident te beperken en tegelijkertijd de systemen, activiteiten en gegevens van BTV verder te beschermen. De servers werden offline gehaald zodra het incident ons duidelijk werd en BTV werkte op volle snelheid om de IT-storing kort daarna op te lossen. BTV heeft ook de relevante autoriteiten op de hoogte gebracht.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het waarschijnlijk is dat een kwaadwillige ransomware actor ongeautoriseerde en onrechtmatige toegang heeft verkregen tot onze IT-omgeving en onze gegevens. Het ergste werd voorkomen en BTV heeft naar aanleiding van dit incident verschillende veiligheidsmaatregelen genomen.

De bescherming van de gegevens van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit. BTV neemt dit incident serieus en wil daarom nu haar klanten via haar website in alle openheid informeren en hen verzoeken waakzaam te zijn. Helaas staat BTV niet alleen in deze situatie, aangezien cybercriminelen de afgelopen maanden steeds geraffineerder en agressiever zijn geworden, waardoor veel organisaties het slachtoffer zijn geworden van dergelijke aanvallen.

Welke persoonsgegevens zouden betrokken kunnen zijn?

De betrokken persoonsgegevens kunnen bestaan uit uw persoonsgegevens die worden verwerkt in het kader van onze dienstverlening aan u.

Wat zijn de gevolgen voor mij?

Deze gegevens zijn potentieel toegankelijk voor externe partijen en iemand zou ze kunnen gebruiken voor kwaadwillige doeleinden.

Wat moet ik doen?

Wij verzoeken u om extra waakzaam te zijn voor spamberichten die verband kunnen houden met de persoonsgegevens die aan ons zijn verstrekt. Bijvoorbeeld phishing e-mails die zich voordoen als BTV en die hun geloofwaardigheid willen vergroten door bepaalde klantgegevens te vermelden.

Als u twijfelt aan de legitimiteit van een door BTV verzonden e-mail, neem dan onmiddellijk contact op met uw gebruikelijke BTV-contactpersoon of gdpr@btvcontrol.be.

Welke maatregelen heeft BTV genomen?

Wij hebben de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit op de hoogte gebracht en werken nauw samen met onze IT- & cyberbeveiligingsexperts om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen.

Contactinformatie

Wij blijven uiteraard beschikbaar voor alle vragen over dit onderwerp. U kunt contact opnemen met uw verantwoordelijke BTV-partner, uw gebruikelijke aanspreekpunt of gdpr@btvcontrol.be .

Laatste nieuws

Een week in het spoor van onze keurder laadpalen

Een week in het spoor van onze keurder laadpalen

Graag stellen we u voor aan Robin, 24 jaar en reeds 1 jaar sterkhouder in ons Limbugs elektriciteitsteam. Hij staat in voor de keuring van verschillende elektrische installaties:  woningen, bedrijven

Verplichte mechanische bescherming bij laadpalen

Verplichte mechanische bescherming bij laadpalen

Volgens hoofdstuk 7.22 van Boek 1 moeten er “maatregelen genomen worden ter bescherming van laadinrichtingen tegen mechanische belastingen veroorzaakt door elke redelijkerwijs te verwachten aanrijdi

Veilig uw elektrische wagen opladen? Normec BTV staat voor u klaar! 

Veilig uw elektrische wagen opladen? Normec BTV staat voor u klaar! 

Normec BTV voert de controle van uw laadpaal uit. Ontdek snel hoe deze keuring in zijn werk gaat en vraag vandaag nog uw keuring aan.

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)