Ontbrekend conformiteitsverslag leidt tot afkeuring van de elektrische installatie

14 december 2021

Ontbrekend conformiteitsverslag leidt tot afkeuring van de elektrische installatie

Bij de uitvoering van een periodiek controlebezoek van de elektrische installatie door een erkend keuringsorganisme zoals BTV, moet er steeds een conformiteitsverslag aanwezig zijn. Dit stelt de FOD Economie en FOD WASO, zoals gepubliceerd in fiche 001.

Indien de afwezigheid van de controleverslagen bij een periodiek controlebezoek wordt vastgesteld, beantwoordt dit controlebezoek niet aan de eisen en zal dit een afkeuring als gevolg hebben. In dit geval dient het dossier vervolledigd te worden. Hiermee dient rekening gehouden te worden met de volgende zaken:

  • Ingeval het niet zeker is dat er een gelijkvormigheidscontrole werd uitgevoerd die betrekking heeft op de volledige elektrische installatie zal een nieuwe gelijkvormigheidscontrole overeenkomstig hoofdstuk 6.4. van het nieuwe AREI door een erkend organisme moeten uitgevoerd worden (al dan niet met toepassing van deel 8 , wat moet vermeld worden in het controleverslag).
  • Indien de eigenaar, beheerder of uitbater beschikt over een verslag van een controlebezoek dat betrekking heeft op de gelijkvormigheidscontrole (met referentie en datum) en waaruit de conformiteit blijkt (of er kan aangetoond worden dat de inbreuken zijn geregulariseerd) mag dit verslag het verslag van de gelijkvormigheidscontrole vervangen.
  • De draagwijdte van de controle moet duidelijk zijn en er hebben geen wijzigingen of uitbreidingen plaatsgevonden. Voor elke wijziging of uitbreiding heeft een andere gelijkvormigheidscontrole plaatsgevonden.

Bron: https://economie.fgov.be

Laatste nieuws

Een week in het spoor van onze keurder Zonnepanelen

Een week in het spoor van onze keurder Zonnepanelen

Kristof Horemans, de man die tijdens Corona de beste beslissing (Of toch één van de beste beslissingen ;)) in zijn leven maakte: een diploma elektriciteit behalen en aan de slag gaan bij Normec BTV.

Een week in het spoor van onze keurder Hefwerktuigen

Een week in het spoor van onze keurder Hefwerktuigen

Vincent La Rosa reist voor Normec BTV het Waals-Brabantse landschap af met als missie een veilige woon-en werkomgeving creëren voor onze klanten. Hoe hij dat doet? Door elk hijs-en hefwerktuig kwalit

Mijn hijstoestel werd afgekeurd (C-besluit). Wat moet ik nu doen?

Mijn hijstoestel werd afgekeurd (C-besluit). Wat moet ik nu doen?

Een toestel dat negatief besluit krijgt (besluit C of D), mag niet meer gebruikt worden.

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)