Referentie-klant

VDAB

VDAB is de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. Zij helpen mensen die werk zoeken of zich willen bijscholen of omscholen naar een ander vakgebied. Valentine Lutsch is de contractbeheerder die alle contacten met Normec BTV onderhoudt over keuringen. Samen zorgen zij voor veiligheid binnen VDAB. 

Goede dienstverlener 

VDAB begeleidt werkzoekenden naar een nieuwe job en verzorgt eventuele bijscholing als dat nodig is. De organisatie kent verschillende ondersteunende diensten, waar Facility er één van is. Alle contracten om het onderhoud van de kantoor- en praktijkgebouwen te garanderen vallen onder de verantwoordelijkheid van Valentine. Van kantinemateriaal tot aan de verplichte keuringen op diverse gebieden. Normec BTV keurt alle installaties, zowel van opleidingscentra als van de kantoorgebouwen. Denk daarbij aan PBM’s, heftrucks, hoogwerkers, liften, brandveiligheidsinstallaties en verwarmingen. 

Normec BTV is een goede dienstverlener, vindt Valentine: “Zij doen voor ons heel veel zaken vanaf het begin van onze samenwerking in 2019. Dat verloopt prima. Soms gaat er wel eens iets mis aan onze kant of aan hun kant, maar dat komt altijd goed. Onze contactpersoon Jürgen Neysens heeft gelukkig veel gevoel voor humor, dus ik kan ook altijd met hem lachen.” 

Logo-VDAB-Testimonial

Als beste uit de aanbesteding 

Voor overheidsopdrachten gelden gunningscriteria. Daarbij wordt de meest economisch voordelige optie gekozen. Dat is niet hetzelfde als de goedkoopste optie, legt Valentine uit: “Bepaalde criteria buiten de prijs wegen zwaar mee in het eindresultaat. Normec BTV kwam daarbij als beste naar voren in de aanbesteding. Zij hebben dat in de praktijk ook waargemaakt. Ik ken geen enkele provinciale teamleider, regiomanager of projectmanager die ontevreden is over hen. Ook als er complicaties zijn buiten het normale verwachtingspatroon, vindt Normec BTV een oplossing.” 

Er worden allerlei onderdelen gekeurd door Normec BTV bij de organisatie. Het rendement daarvan is hoog, vindt Valentine: “Je beschermt levens van mensen door de veiligheid van takels, ladders, hoogwerkers en andere zaken te garanderen.” Omwille van de veiligheid van collega’s doet VDAB soms zelf meer dan de wettelijk verplichte keuringen. Zo worden de liften bijvoorbeeld viermaal per jaar gekeurd in plaats van tweemaal per jaar, zoals minimaal moet van de wet.  

persoon inspecteert lift
“Ook als er complicaties zijn buiten het normale verwachtingspatroon, vindt Normec BTV een oplossing.”
Valentine Lutsch Operationeel contractbeheerder Facility VDAB

Probleemoplossend vermogen 

De resultaten van de samenwerking met Normec BTV zijn goed, vertelt Valentine: “De gemaakte afspraken worden nagekomen, de keurders zijn heel beleefd en de verslagen staan binnen de afgesproken termijn in het portaal. Ik hoef nooit ergens achteraan. De meetings verlopen heel soepel. Dat is echt een groot verschil met sommige vorige keuringsorganisaties waarmee we samenwerkten.” 

 

 

Afgenomen diensten

Adres van controle(Vereist)

Certificatie aanvragen

Aanvraag controle voor certificatie

Offerte aanvragen

Adres van controle(Vereist)